Festplatsen i Västergarn
Festplatsen i Västergarn är en av Gotlands gamla anrika festplatser. Här uppträdde Delsbo-Stintan när hamnen invigdes i Juli 1935 och sedan dess har en hel rad celebriteter uppträtt här. Floyd Patterson gick 3 ronder mot sin bror här inför en publik på tre tusen personer, och det ryktas om att han då skrev sin autograf någonstans på en vägg inne i en av bodarna i hamnen. På 50 och 60-talet var det inte ovanligt med tre till fem tusen besökare när det bjöds upp till dans i på dansbanan i Västergarn.

Dansbanan är numera nedmonterad men den lilla klassiska scenen finns kvar och används fortfarande varje sommar för olika framträdanden. Gotlands omåttligt populära kultband SMAKLÖSA har på senare år bland annat haft flera bejublade spelningar här med stor publik.

Andra sentida evenemang som dragit stor publik är folkmusik-kvällar och inte minst Rockabilly festivalen Vilda Västergarn där den lilla klassiska scenen verkligen kommer till sin fulla rätt i sann 50-tals anda.

Den årliga Sockendagen är också en populär tillställning på festplatsen som återkommer varje sommar.

Festplatsen i Västergarn kan naturligtvis även användas för privata evenemang såsom bröllop, födelsedagskalas, studentfester mm.

Sedan hösten 2017 har festladan, tack vare ett par riktigt tappra snickare, fått en ordentlig uppfräschning med ett ordentligt kök, en gedigen bar och en VIP-balkong med havsutsikt.

Hyr festplatsen i Västergarn
Kontakta oss om du är intresserad av att hyra festplatsen och/eller festladan.

Om Föreningen

Kontakt

Cookies