Vädret i Västergarns Hamn


Aktuellt väderförhållande levereras direkt från väderstationen i hamnen (uppdateras automatiskt var femte minut).
Besök www.vastergarn.com/weather för att se mer utförliga historiska tabeller, grafer och sammanställningar.Prognos, vind & vädersammanställning från windguru.cz

Speciellt anpassad och detaljerad väderöversikt för vindsurfare, kitesurfare och seglare.


Aktuellt väder uppdateras automatiskt var femte minut, väderprognosen uppdateras 4 gånger per dygn (04:50, 10:50, 16:50, 22:50 UTC).

Notis från 2022-03-21

Som ni kanske har märkt så har temperaturgivaren på väderstationen visat helt felaktiga och för låga temperaturer senaste veckorna. Troligen så har 4 års väder och vind gjort sitt på de gamla givarna. Vi har därför idag bytt ut den gamla enheten (med vind/temp/tryck/fukt-givare) mot en splitter ny enhet som vi hoppas skall leverera mer korrekt väderdata i många år framöver.

Notis från 2019-02-13

Vindmätaren som gick sönder i början av januari 2020 är nu lagad och fungerar igen.

Notis från stormen Alfrida 2019-01-03

Vid extrema vindstyrkor och specifika vindriktningar (nordlig vind över 20 m/s) verkar det som att regnmätaren i hamnen kan visa för höga värden, troligtvis beror detta på att vindturbulens uppstår och utlöser regnmätaren som sitter på södra sidan av en stolpe. Detta fenomen noterades under stormen "Alfrida" som drog in över Gotland under natten den tredje januari 2019. Vid halv fem på morgonen uppmättes en vindstyrka på hela 26 m/s i hamnen i Västergarn. Undertecknad, som då spenderade natten i en av stugorna i hamnen, kan intyga att det blåste så starkt att de små stugorna skakade.

Om Föreningen

Kontakt

Cookies